Audi S3 Sportback

Nya Audi S3 Sportback officiell

Dagens andra busbil är här. Kort efter Mercedes A 45 AMG blir vi serverade Audi S3 som nu presenteras i Sportback-utförande. Vi har alla bilder och fakta om den sportiga Sportbacken.

Nya Audi S3 Sportback når förstås inte upp till samma vilda prestanda som nyss presenterade Mercedes A 45 AMG, men så är ju S3 också bara ett mellansteg, den som vill ha mer får vänta på RS3. Med det inte sagt att S3 Sportback inte är kompetent.

 Femdörrarsversionen av S3 drivs av samma turbomatade 2,0-litersfyra med 300 hästkrafter som sitter i tredörrarsvarianten. Maxeffekten är tillgänglig vid 5 500 r/min medan maxvridet på 380 newtonmeter hittas mellan 1 800 och 5 500 r/min. Redan i grundutförande är S3 Sportback fyrhjulsdriven och med manuell sexväxlad låda gör den 0-100 km/h på 5,5 sekunder. Med sexväxlad S-troniclåda går det på 5,0 sekunder. Dessa siffror ter sig dock lite märkliga med tanke på att tredörrarsversionen av S3 gör 0-100 km/h på 5,4 respektive 5,1 sekunder. Oavsett växellåda är toppfarten elektroniskt begränsad till 250 km/h. Med manuell låda vill S3 Sportback ha 0,70 l/mil medan S-tronicversionen nöjer sig med 0,69 l/mil.

 Skillnaderna mellan nya S3 Sportback och vanliga S3 är små, desto större är de mellan nya S3 Sportback och gamla S3 Sportback. Den är 1,5 deciliter snålare per mil, den har 5,2 centimeter längre axelavstånd och är 70 kilo lättare.

 Oavsett växellåda eller extrautrustning levereras S3 Sportback alltid med Audi drive select som gör det möjligt att välja mellan Comfort-, Auto-, Dynamic- och Efficiency-läge. Bilar som utrustas med MMI-system kan dessutom ställas in i Individual-läget som kan anpassas efter förarens önskemål. Övriga lägen gör precis vad det låter som och om man knappar in Dynamic-läget förstärks motorljudet lite extra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!