070508_nya_opel_vectra

Nya bilder på kamouflerade Opel Vectra

På Frankfurtsalongen i september förväntas nästa generation Opel Vectra göra sin debut. Den kommer att bli större och mjukare i formerna än dagens modell.

Det är redan sex år sedan dagens Opel Vectra, generation tre, gjorde sin debut. Nu är det snart dags för generation fyra som bygger på GM:s nya Epsilon II-plattform som är både bredare och längre än nuvarande Epsilon. Detta innebär att nästa Vectra kommer att bli rymligare samtidigt som vägegenskaperna kommer att förbättras och bli mer komfortabel. Ny större grill, större strålkastare och ny stötfångare med luftintag ska göra bilen mer modern.

För att kunna ta upp kampen med de två storsäljarna Volkswagen Passat och Ford Mondeo så kommer Vectran att erbjudas med ett stort antal motoralternativ. Bland annat flertalet fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer och som toppalternativ kommer en 2,8-liters bensin och en 2,7-liters turbodiesel att finnas, båda som V6:or. Dessutom ska den finnas med drivning på alla fyra hjulen som alternativ.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!