Foto: CarPix

Nya BMW 3-serie Touring kan bli M3 Touring

BMW har aldrig gjort en Touring-version, det vill säga en kombi, av M3. Det kan bli ändring på det nu när det snart är dags att rikta blickarna mot nya 3-serie Touring.

På bilsalongen i Paris tidigare innevarande månad debuterade nya BMW 3-serie i sedanutförande. Kombin får vi vänta ytterligare några månader på, förmodligen har den premiär på bilsalongen i Genève i mars 2019 eller möjligtvis om BMW något tidigare väljer att visa upp den under ett eget evenemang.

När nya 3-serie Touring väl är lanserad kommer många att vänta tankarna mot nya 4-serie, lika många tankar kommer förmodligen att vändas mot en ny generation M3. Dessa tankar föreställer sig sannolikt en M3 med sedankaross, något vi har vant oss med sedan M3:s introduktion 1986. M3 har ju aldrig varit något annat än en sedanmodell (och coupémodell som i senaste utförandet dock går under namnet M4 Coupé), till skillnad mot M5 som av andra och fjärde generation fanns i kombiutförande. De två senaste M5-generationerna har dock inte trätt fram i ett mer lastvänligt utförande.

Nya BMW 3-serie med G20-kaross, det vill säga sedankaross.

Men kommande generation M3 kan komma i kombiutförande, en så kallad M3 Touring. Det skriver brittiska Autocar som citerar insiderkällors uttalande om att BMW-ledningen äntligen överväger att ta fram en konkurrent till Audi RS4 Avant och Mercedes-AMG C 63 Kombi.

Om personerna som yppat insiderinformationen har rätt betyder det att nya G20-generationen av 3-serie kommer att generera tre olika prestandabilar – M3 Sedan, M4 Coupé och M3 Touring. Vem vet, kanske de även får för sig att göra en M4 Gran Coupé…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!