Nya BMW 3-serie Touring – tre snabba från provkörningen

Teknikens Världs testchef Hans Hedberg har åkt till München för att prova på BMW:s nya storsäljare 3-serie i den familjevänliga Touring-versionen. Vi ringer upp!

Hej Hans! Du är nere på kontinenten hör jag.

– Hej Olof, ja det stämmer! Jag är i ett sommarvarmt München på väg upp mot Alperna.

 Det låter ju inte helt fel. Vad gör du där?

– Jag hamnade i nya BMW 3-serie Touring som har vuxit en hel del sedan förra generationen. Bilen går tyst men är lite dunsig även när man ställer in bilen på den mjukaste chassiinställningen. 

 Vad tror du då, blir det en ny storsäljare?

 – Jag tror faktiskt att den här kommer sälja bättre än den förra, även om priset fortfarande är högt – BMW vill ha 324 900 kronor för instegsmodellen 320d och 344 900 för 328i i grundutförande. Ett minus är att det inte finns någon miljöversion av den ännu, närmast miljöbilsgränsen är 320d med 124 gram koldioxid per kilometer.

 Läs hela provkörningen av nya BMW 3-serie Touring i Teknikens Värld nummer 16/2012 som i butik från och med 19 juli. Du vet väl att du som prenumerant får läsa om alla provkörningar och tester ännu tidigare?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!