091109-bmw-5serie-smygtitt Foto: BMW Group MediaPool / an.niedermeyer / This image

Nya BMW 5-serie – första smygtitten

En av årets största bilnyheter närmar sig. Som vanligt kommer lanseringen att föregås av flera smygtittar för att bygga upp intresset. Det handlar förstås om nya BMW 5-serie och här är den första smygtitten.

På kvällen den 23 november smäller det. Då får vi äntligen se avlösaren till nuvarande generation (E60) BMW 5-serie. Den publika avtäckningen sker först på Genèvesalongen i mars nästa år men redan om knappt två veckor får världen se nya 5-serien (F10) i all sin prakt. Redan nu får vi dock ett smakprov, ett smakprov som dessvärre inte säger oss så mycket mer än vad vi redan har kunnat se på spionbilder.

I videoklippet nedan får vi se en skulptur som finns på BMW Museum och föreställer nya 5-serien. Precis som spionbilderna har visat är BMW på väg bort från de vattendelande Bangle-formerna och rör sig i stället mot slankare och diskretare linjer. Mindre bufflighet och mer elegans. Det står också klart att nya 5-serien inte får samma front som 5-serie GT. De upphöjda näsborrarna (gälarna) och de arga ögonen (strålkastarna) kommer inte att finnas på sedan- och touringversionerna av 5-serien.

Läs allt om nya 5-serien och titta på spionbilderna via länkarna nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!