Nya BMW 5-serie – tre snabba från provkörningen

Redaktionschef Marcus Engström är återigen ute på äventyr i södra Tyskland. Den här gången står ansiktslyfta BMW 5-serie på provsmakningsmenyn. Vi kollar hur han har det.

Tyskland igen alltså, Marcus. Var är du nu och vad kör du? 

– München och ansiktslyfta BMW 5-serie, nu har vi kört 530d och på eftermiddagen blir det 535i GT. Tyvärr finns inte det mest intressanta motoralternativet 518d med i uppställningen, en 143-hästare som ska dra 0,45 l/mil.

Okej, vad är nyheterna? Känns det stor skillnad? 

– De flesta nyheterna handlar om infotainmentsystemet, smärre förändringar på lyktor och fetare ribbor i grillen. Och samtliga motorer har blivit lite snålare.

När kommer ansiktslyfta BMW 5-serie hit? Pris? 

– I augusti, priser från 351 000 för 518d till 964 000 kr för M5. Kombitillägget är strax under 20 000 kr, men naturligtvis går det att få femman hur dyr som helst med diverse tillval.

Vill du läsa hela provkörningen av nya BMW 5-serie? Då ska du läsa Teknikens Värld nummer 16/2013, som utkommer i en butik nära dig 18 juli. Tecknar du en prenumeration får du naturligtvis tidningen tidigare – direkt hem i din brevlåda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!