Nya BMW 7-serie – första officiella bilderna

I dag visar nya BMW 7-serie upp inför en liten utvald skara människor i Florida. Här är första bilderna.

BMW:s äldsta nuvarande modell är 7-serie som kom redan 2008. Nu är det dags för märkets flaggskepp att genomgå en generationsväxling och just i dag visas nya generationen upp inför en utvald skara privatpersoner i Florida.

Inga telefoner eller kameror ska vara tillåtna på visningen, däremot har BMW via Bimmerpost skickat ut några teaserbilder som ger oss en vink om hur fronten och strålkastarna ser ut.

På bilderna noterar vi ett utseende som inte bara skiljer sig åt från utgående 7-serie utan även BMW:s övriga modellprogram. Strålkastarna är mer jämntjocka över hela ledden, de smalnar inte av in mot mitten av fronten. Detta är BMW:s medvetna strategi för att få de olika modellserierna att vara mindre lika varandra.

I övrigt kan vi vänta oss vissa designelement hämtade från konceptbilen Vision Future Luxury Concept som visades upp på bilsalongen i Peking förra året. Annat vi kan förvänta oss är en bil fullproppad av det senaste i teknikväg, från laserstrålkastare till komfort- och säkerhetsfunktioner som bara de vassaste i lyxbilsklassen innehåller.

BMW i Nordamerika säger att vi eventuellt kan få ta del av hela nya BMW 7-serie redan nästa vecka.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!