071203-bmw-7-rolls-royce

Nya BMW 7-serie och Rolls-Royce delar chassi

Vi har tidigare visat information och spionbilder på nästa BMW 7-serie. Nu finns det nya uppgifter om BMW:s lyxbil. Bland annat ska den dela chassikomponenter med en ny liten Rolls-Royce.

Nästa BMW 7-serie kommer i två karossversioner, precis som dagens modell. Den ena är standardkarossen, som internt betecknas F01, medan den andra är lang-versionen, det vill säga med extra lång hjulbas. Sistnämnda betecknas F02 internt hos BMW.

Chassit till nästa 7-serie kommer dessutom att användas till en tredje bil, dock inte någon med BMW-emblem på huven. Bilen är i stället en ny liten Rolls-Royce som sägs komma om några år och eventuellt visas upp på någon bilsalong i konceptformat nästa år.

Denna nya mindre Rolls-Royce ska bli en mindre dyr variant för att bland annat ta upp konkurrensen med Bentley Continental Flying Spur som kostar från cirka 1,7 miljoner kronor. Nya Rollsen lär dock bli en aning dyrare.

En chef på Rolls-Royce sa nyligen att bilen omisskännligen kommer att se ut som en Rolls-Royce och samtidigt lyfta det engelska bilföretagets totala försäljning till minst det dubbla.

Vad gäller nya BMW 7-serie kommer den att få ett dramatiskt förändrat utseende jämfört med dagens modell. Detta enligt källor som Leftlane har varit i kontakt med. Bland annat kommer formgivningen av bakänden och bakluckan att få en mindre kontroversiell design.

Dessutom sägs det att 7-serien med förlängd hjulbas ska få ett annat mer konservativt utseende än ”standardsjuan”. Detta för att ordentligt skilja de båda versionerna åt.

Uppgifterna om vilka motorer som hamnar under huven skiftar från dag till dag. Dagens raka sexa, V8 och V12 kommer troligtvis att behållas. För att komplettera motorpaletten snackas det dessutom om V8-motorn på 420 hästkrafter från nya BMW M3 eller till och med en ny V8 med dubbelturbo som utvecklar en bit över 400 hästkrafter.

Vilka motorerna exakt blir får vi vänta med att se till våren 2009 då nya BMW 7-serie är tänkt att lanseras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!