081222-nya-alpina-b7-2009

Nya BMW Alpina B7 smyger fram

Ny generation av en BMW-modell brukar betyda en ny Alpina-version. Så också när det gäller nya BMW 7-serie som snart dyker som nästa generation Alpina B7. Här är första ”teaser-bilden”!

Här är första bilden/skissen på vad som ska bli nästa generation Alpina B7 och som ska locka alla Alpina-fantaster till nytt bilköp.

För er som inte känner till Alpina så är det ett företag som i många år har trimmat och förädlat BMW-bilar. Sedan 1983 klassas det bayriska företaget som en självständig biltillverkare och deras bilar heter alltså inte BMW Alpina utan bara Alpina, även om det förstnämnda är vanligast i folkmun. Däremot är de en partner till BMW vilket är anledningen till att deras bilar kan köpas och servas hos BMW-handlare runt om i världen.

På bilden här ovan får vi alltså se en glimt av nästa B7 som avlöser nuvarande som baseras på gamla E65.

Alpina avslöjar tyvärr ingenting om nya B7, men var så säkra att den kommer att vara vassare än gamla som har en kompressormatad 4,4-liters V8-maskin på 500 hästkrafter och 700 newtonmeter. 0-100 km/h avverkar den på 4,8 sekunder.

På bilden ser vi att nya B7 får ta del av de små klassiska detaljerna som gör en Alpina – bland annat frontspoiler/läpp, liten vinge på bakluckan och de omisskännliga Alpina-fälgarna.

Nya B7 dyker upp någon gång nästa år.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!