BMW M3 Sedan M4 Coupé 2014 Foto: Copyright BMW AG..For press purposes only.

Nya BMW M3 och M4 Coupé – 200 nya bilder

Eller snarare över 200 bilar som du kan frossa i när det gäller nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé, två bayerska prestandabilar som just nu kanske är mer i ropet än någon annan i klassen.

Femte generationen BMW M3 har blivit två bilar – M3 Sedan och M4 Coupé (baserat på BMW:s splittring till 3-serie och 4-serie). Dessa båda aktade prestandavagnar från München presenterades redan i slutet av förra året och svenska prislappar offentliggjordes för ett par månader sedan.

Men innan du börjar frossa bland de 202 bilderna nedan (som även innehåller fina bilder på E30, E36, E46 och E92) kanske vi ska friska upp minnet lite.

Nya M3 Sedan och M4 Coupé är 85 respektive 83 kilo lättare än sina föregångare. Motorerna står för tio kilo av viktbesparingen. En annan intressant viktbesparingsåtgärd är taken i kolfiberförstärkt plast (CFRP) som även bidrar till att tyngdpunkten hos respektive bil sänks.

De båda bayerska bestarna har övergett V8:an till förmån för en rak sexa (mer BMW än så blir det inte) med cylindervolym på 3,0 liter. Med TwinPower-turboteknik plockas 431 hästkrafter och 550 newtonmeter ut som överförs till bakhjulen. 11 respektive 150 mer än i föregångarnas V8.

 M3 Sedan och M4 Coupé är jämnsnabba sett till acceleration och toppfart. 0-100 km/h går på 4,3 sekunder då föraren petar i växlarna på egen hand, och på 4,1 sekunder om föraren väljer att låta M DKG-dubbelkopplingslådan sköta jobbet. Toppfarten är som standard elektroniskt begränsad till 250 km/h men den som köper sin M3 eller M4 med M Driver’s Package får spärren framjusterad till 280 km/h.

Vill du fullständigt gräva dig ner i alla tekniska nyheter och mer siffror än du kan drömma om hänvisar vi dig hit. Nu kollar vi på bilderna nedan!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!