BMW M4 Coupé Individual

Nya BMW M3 och M4 individualiseras

BMW har släppt de första bilderna på nya M3 Sedan och M4 Coupé i Individual-utförande. I och med dessa passar vi på att se hur de båda bilarna ser ut i andra färger än gult och blått.

Självklart ska sprillans nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé kunna specialbeställas i andra kulörer och med lite extra detaljer, både utvändigt och invändigt. Helt enkelt anpassa bilarna efter vad kunden efterfrågar. Som ett smakprov på Individual-programmet till M3 och M4 har BMW nu skickat ut några bilder i förväg. Stora visningen äger rum på bilsalongen i Detroit i januari.

Men det är inte Individual-programmet i sig som lockar oss här, utan att få se nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé i andra färger än gult och blått som bilarna visades i för snart ett par veckor sedan.

 Här får vi se M3 Sedan i kulören azuritsvart och M4 Coupé i en nyans kallad mineralvit.

Nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé har båda en rak sexa på 3,0 liter under huven. V8:an har alltså fått kliva åt sidan. Effekten ligger på 431 hästkrafter, elva fler än i den åttacylindriga. Men det är framför allt vridmomentet som spetsats till ordentligt. V8:an hade 400 newtonmeter till sitt förfogande, den raka sexan har hela 550 newtonmeter.

 4,1 sekunder tar det att nå 100 km/h från det att du släppt bromspedalen och hittat gasditon. Siffran, som gäller för bilar med M DKG Drivelogic-dubbelkopplingslådan, är densamma för både M3 Sedan och M4 Coupé. Med manuell sexväxlad låda tar det två tiondelar längre tid att nå 100-strecket på mätaren.

Allt du vill veta om nya BMW M3 och M4 Coupé, plus lite till, får du här. Vill du se hur en ny M3 Touring skulle kunna se ut, klicka då här i stället.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!