Nya BMW M3 Sedan

Nya BMW M3 Sedan – tre snabba från provkörningen

Vi har låtit Jonas Borglund fly regn och rusk för att lapa sol och BMW M3 Sedan i Portugal. Hur bra är nya M3:an egentligen? Vi slår Jonas en signal och kollar läget!

Tjena Jonas, du är i Faro längst söderut i Portugal. Vad gör du där?

– Förutom att få lite sol på mig, här är 25 grader, njuter jag av nya BMW M3 Sedan på både bana och vanlig väg.

Hur är M3:an nu när den fått tillbaka raka sexan under huven?

– Så infernaliskt snabb. 431 kusar och 550 newtonmeter. Vridet märks. Bilen är grym men ändå lättkörd. På landsvägen hit var den relativt komfortabel, på banan är den blixtsnabb och greppet i de specialutvecklade Michelin-däcken är sjukt.

– Understyr inte, lätt att ta ur kurvorna, speciellt då man tryckt in MDM-knappen.

Hur är M4 Coupé då och vad kostar de båda kärrorna?

– M4:an ska jag snart sätta klorna i så på den punkten ber jag att få återkomma. Går att beställa redan nu, kommer till Sverige i juni och kostar från 686000 respektive 699000 kronor. Bilarna här är fullsmetade och kostar mellan 1,1 och 1,2 miljoner kronor.

Hela provkörningen av nya BMW M3 Sedan läser du i Teknikens Värld nummer 13/2014 som finns i butik från och med 5 juni. Slå till på vårt erbjudande och du får tidningen tidigare än så.

Mer om nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé läser du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!