Foto: instagram.com/wilcoblok

Nya BMW M3:s enorma grill fångad på bild!

Fast vi kan inte vara säkra på om det är nya M4 eller kanske rentav nya 4-serie. Vad vi är säkra på är däremot grillens storlek – den är kolossal.

För bara några dagar sedan avslöjades bakänden på nya BMW M3 efter att ha fotograferats i fabriken. Nu är det dags för fronten att löpa samma runda – fotograferas i fabriken för att därefter hamna på Internet för allmän beskådan.

Bilden vi ser här visar samma enorma njurar som konceptbilen Concept 4 visade upp på bilsalongen i Frankfurt för en dryg månad sedan, och som vi sedan kunde skönja på spionbilder med nya 4-serie Gran Coupé.

Vad vi inte vet med exakthet är vilken modell det handlar om. BMW-fans hävdar att det är nya M3 alternativt nya M4, det tror vi också med anledning av de svarta dubbelribborna som är ett M-signum. Dock löper de horisontell på denna modell, inte vertikalt som ribborna vanligtvis gör på BMW:s bilar.

Några hävdar att det är vanliga 4-serie av nästa generation i och med att frontspoilern ser lite tam ut, åtminstone av det lilla man ser. Det som talar emot att det är vanliga 4-serie är just nämnda dubbelribbor.

Våra spionbilder på nya 4-serie Gran Coupé avslöjar den stora grillen. Foto: CarPix

Att nya BMW M3 kan få en grill som skiljer sig från vanliga 3-serie är inte helt taget ur luften. BMW:s designchef Domagoj Dukec hintade nyligen om att kommande modeller kommer att skilja sig från de mer alldagliga modellversionerna, och då var det främst grillen det syftades på i och med Concept 4-bilen.

Nya 4-serie Gran Coupé på stora bilden, konceptbilen Concept 4 på lilla bilden. Foto: CarPix

Nya BMW M3 och M4 får S58-motorn som sitter i nya X3 M och X4 M, det vill säga en treliterssexa på 480 hästkrafter som kan växa till 510 hästkrafter om bilen är utrustad med Competition-emblem.

Produktionen av M3 generation G80 (M4 heter G82) påbörjar någon gång under sommaren 2020.

Instagram-kontot som publicerade bilden under dagen har raderat bilden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!