100521-nya-bmw-x3

Nya BMW X3 – första bilderna

Nästa generation BMW X3 har figurerat på en del spionbilder men BMW har ändå lyckats hålla designen väl gömd. För första gången gläntar de nu en aning på locket och visar några detaljbilder.

 Det är BMW:s nederländska hemsida som har lagt ut bilderna, de första som visar nästa generation X3, och BMW-sajten Bimmertoday var inte sena med att snappa upp dem. Om det är ett misstag eller del i en välplanerad mediestrategi låter vi vara osagt men det är första gången vi överhuvudtaget får se något av nästa X3 som ska premiärvisas inom kort.

Mest intressant är bilden som visar baklyktan. Det är omisskännligen en BMW-lykta och det går att se släktskapet till såväl det större syskonet X5 och det mindre syskonet X1 som till gamla X3. Det är tydligt att BMW helt och hållet har skippat den yxiga designen som präglar gamla X3. Den nya får i stället runda och svepande linjer, mer i stil med lilla X1. Vi får också se en kraftigt skulpterad motorhuv som påminner mycket om den vi ser på nya 5-serien och ansiktslyfta 3-serien. De rundade linjerna går även att skymta på lermodellens bakstam och de mycket dunkla bilderna som visar sidolinjerna.

Nya X3 väntas bli en något större bil än den utgående, detta för att placera sig mitt emellan X1 och X5. Nuvarande X3 är inte många centimeter större än X1 och så kan det naturligtvis inte vara i längden. Men den får inte växa så mycket att den börjar konkurrera med X5. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!