100716-nya bmw x3 m-paket

Nya BMW X3 redan med M-paket

Nya X3 presenterades av BMW så sent som i går och redan i dag har de första bilderna och den första informationen på bilen med M-sportpaket släppts via några tyska sajter. Här är nya X3 i tuffare förpackning.

BMW brukar inte presentera en ny modells M-sportpaket redan dagen efter själva bilen, men när det gäller X3 verkar de ha gjort ett undantag. Via några tyska BMW-inriktade sajter har den München-baserade tillverkaren delat med sig av tre bilder och kort information.

BMW skriver att nya, redan sportigt betonade, X3 blir ännu sportigare med M-sportpaketet. I hjulhusen sitter nya M-fälgar som mäter 19 tum och är försedda med lågprofildäck med bättre grepp. För att komplettera det bättre greppet är nya X3 med M-sportpaket utrustad med sportfjädring.

Rent utseendemässigt handlar det om M-unikt kjolpaket samt främre och bakre stötfångare som får bilen att se lite ”fetare” ut. Allt nedlackat i bilens kulör. Till X3 med M-sportpaket finns dessutom en unik metalliclack kallad Carbon Black (kolfibersvart). Takrails och fönsterlister är helt svärtade och utan krom.

Inuti bilen handlar det om sportstolar i en kombination av textil och läder, sportratt (multi) med vassare styrning och M-sportväxelspak med kortare slag. Sistnämnda finns endast i xDrive20i som har sexväxlad manuell låda som standard. xDrive35i som har åttastegad automatlåda som standard bjuder på M-växelväljare och paddlar bakom ratten.

Nya BMW X3 med M-sportpaket lanseras under andra kvartalet 2011. Det kan dock bli tidigare berättar tyskarna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!