070504_ck35

Nya C-klass i tuff kostym

Styling- och tuningföretaget Carlsson har tagit till sig nya Mercedes C-klass och gjort den både riktigt läcker och mer kompetent på vägen med bland annat bodykit och upptrimmad motor.

Carlsson har länge haft Mercedes som favorit när det gäller att förändra utseende och prestanda på nya bilar. Så är det fortfarande och nu har företaget tagit sig an nya Mercedes C-klass vilket ger oss CK35 som bygger på C 350 med sin V6-motor på 3,5 liter.

Jämfört med standardbilen så har CK35 fått ett tuffare och mer aggressivt utseende med bland annat ett bodykit som består av en frän frontspoiler med tillhörande rutnät och fyra dimljus, två per sida, renare sidokjolar och en diskret men läcker bakvinge. Det hela avslutas med en diffuserliknande nederdel där två par ovala ändrör mynnar ut. För att få hela paketet komplett har Carlsson satt på 19-tumsfälgar med däck i dimensionerna 225/35 fram och 255/30 bak.

För att bilen inte bara ska se fräck ut utan även vara potent på vägen, så har Carlsson tagit Mercedes V6:a och ökat antalet hästkrafter till 295 (original 270 hästkrafter) och vridmomentet till 385 Nm (original 350 Nm). Detta har skett på elektronisk väg och med hjälp av ett sportluftfilter. Enligt Carlsson ska bilen klara av 270 km/h och 0-100 km/h på sex sekunder blankt, fyra tiondelar snabbare än originalbilen. Carlsson lovar också att bilen har ett motorljud som höjer pulsen på varje sann bilentusiast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!