060810_camaro

Nya Camaron kommer 2009

På Detroits bilsalong i vintras hade GM med sig en konceptbil föreställande en ny version av klassiska Camaro. I dag avslöjade GM:s vd och styrelseordförande Rick Wagoner att den kommer till produktion och går ut i bilhallarna redan 2009.

– Den fantastiska responsen på vår koncept-Camaro gör att man än en gång påminns om vilken unik, nästan ikonisk status våra bilar kan ha i kundernas hjärtan, säger Wagoner och fortsätter:

- En Camaro är mycket mer än en bil. Den symboliserar den amerikanska inställningen till livet och vår kärleksaffär med bilen, säger han.

Koncept-Camaron har ännu inte varit på besök i Europa men Chevrolet Europa funderar redan på att ta över den färdiga produktionen.

- Vi kommer att utvärdera dess marknadspotential mycket noggrant, säger Wayne Brannon, vd Chevrolet Europa. Vi räknar på hur det skulle kunna se ut i Europa och hoppas att den här enastående bilen kan ingå i vårt utbud.

Nya Camaro kommer att börja produceras i slutet av 2008 och kommer till butikerna i första kvartalet 2009. Bakhjulsdrift och frontmonterad motor är självklart. Flera olika V6:r och V8:r kommer att vara tillgängliga med både manuell och automatisk växellåda. De exakta specifikationerna lär dröja ett år eller två, vi väntar med spänning så länge.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!