060818_cheva

Nya Cheva Aveo är här - via webbkamera!

För två och ett halvt år sen kom Chevrolet Aveo, som heter Kalos i Sverige, till världen. Nu är en ny version här och vi får en liten smygpremiär via pressmeddelande innan den riktiga premiären som sker under fredagskvällen.

Den nya Aveon är dock inget som berör oss i Sverige till en början eftersom det bara är sedanversionen som ändras och den finns inte här. Än. I väntat får vi nöja oss med halvkombin. Under fredagskvällen är det i alla fall premiär och den kommer GM visa via webbkamera till hela pressvärlden så vi lär veta mer om Aveo i kväll. Vi har tills vidare fått en del information om den nya sedanversionen.

Det som hänt på den är rätt ordentliga framsteg, i alla fall utseendemässigt. Nu ser den ut som halvkombin Kalos gjort en längre tid, likadana lampor och en nästan likadan front, något sportigare blir den dock på sedanmodellen. Mycket sportigare än så är inte Aveo. En 1,6-litersmotor med drygt 100 hästar driver vagnen framåt och det är nog så där lagom roligt. Aveos syfte är inte heller att vara rolig, det är att transportera folk billigt och det gör den bra. 0,87 l/mil i stadskörning och 0,67 på motorvägen enligt Chevrolet.

Priset i USA kommer att ligga runt 72 000 kronor, om det blir en sedan i Sverige vet vi ännu inte.

Halvkombiversionen, i Sverige kallad Kalos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!