Corvette Stingray AeroWagon

Nya Corvette Stingray blir kombi – AeroWagon

Smaka på Corvette Stingray AeroWagon, en Shooting Brake-version av sprillans nya C7:an. En kombi helt enkelt. Callaway har skissat på bilen och är redo att börja bygga.

Kombibilar har alltid varit populära och på senare tid har Shooting Brake-modellerna poppat upp som svampar ur jorden. En av dessa, en sannolik sådan, var Ferrari FF som kom förrförra året. Maranellos första ”kombi”.

 En annan minst lika osannolik Shooting Brake-bil är nya Corvette Stingray. Nu är det inte Chevrolet som står bakom bilen du ser på bild här utan Callaway (amerikanska bilbyggarfirman alltså, inte golfmärket).

 Callaway har valt att döpa bilen till Corvette Stingray AeroWagon, ett namn som tydligt för tankarna till kombibilar. Callaway säger att ombyggnationen kostar under 100000 kronor och utförs helt i kolfiber vilket minimalt påverkar bilens ursprungliga vikt.

 De säger också att Corvette Stingray AeroWagon är god för hastigheter över 320 km/h vilket får oss att tro att original-V8:an på 6,2 liter och 455 hästkrafter har fått ge vika för något annat eller setts över på något vis.

 Corvette Stingray AeroWagon kommer att byggas på efterfrågan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!