Corvette Stingray Cabriolet

Nya Corvette Stingray Cabriolet – första bilderna

Chevrolets nya Corvette Stingray Cabriolet ska avtäckas först om ett par dagar men jänkarna är snälla nog att redan i dag ge oss två bilder på deras nya sommarracer.

För knappt två månader sedan gjorde en helt nya generation Corvette entré på bilsalongen i Detroit. Nu är det dags för generation C7, som fått klassiska tilläggsnamnet Stingray, att avtäckas i taklöst utförande – nya Corvette Stingray Cabriolet.

 Världspremiären med avtäckning och allt vad det innebär är inte förrän på tisdag men Chevrolet har ändå valt att skicka ut två bilder på kärran, troligtvis för att föregå eventuella läckor.

 På bilderna får vi se nya Corvette-cabben snett framifrån, på ena med tygsuffletten nedfälld och den andra med densamma uppfälld.

 Hur bilen ser ut bakifrån vet vi med största sannolikhet, det är bara att titta igenom bildgalleriet nedan och föreställa sig.

 Motorn i nya Corvette Stingray, och därmed också i cabrioletversionen, är en ny, direktinsprutad V8 på 6,2 liter med beteckningen LT1. 455 hästkrafter och 610 newtonmeter plockar jänkarna ut ur maskinen.

 Är du hungrig på all möjlig teknisk data och annat intressant bör du absolut läsa detta.

 Mer information om cabrioleten om ett par dagar i samband med avtäckningen nere i Genève.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!