Foto: GM

Nya Corvette Z06 betydligt tyngre än föregångaren

Chevrolet dansar inte alltid efter samma pipa som övriga biltillverkare. Uppenbarligen satsade de på hög effekt och inte låg vikt när de skapade nya Corvette Z06.

I morse nåddes vi att uppgifter att den kommande generationen Corvette ZR1, som presenteras nästa år, kan komma att få mittmonterad V8-motor på 800 hästkrafter. Något som låter osannolikt men som enligt uppgifter sägs vara helt korrekt. Läs mer om det här.

Nu nås vi av nya, till viss del förvånande uppgifter, denna gång om den lite mer sansade prestandaversionen Corvette Z06.  Enligt läckta specifikationer väger coupéversionen 1 598 kilo medan cabrioleten väger 1 625 kilo. Det är 158 samt 113 kilo mer än vad respektive modellversion av förra generationens Z06 vägde.

Det är tydigt att Chevrolet sökte effekt snarare än låg vikt med tanke på att nya Z06:ans LT4-maskin på 6,2 ger 659 hästkrafter. Gamla Z06 hade ”bara” 512 hästkrafter. Lägg därtill 881 newtonmeter i vridmoment.

Trots att det var i januari tidigare i år som nya Z06 presenterades dröjer det till 2015 innan den finns tillgänglig.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!