Corvette Z06 2015 Foto: Chevrolet

Nya Corvette Z06 på ingång!

Snart ett år har gått sedan nya Chevrolet Corvette Stingray klev upp på scenen. Nu är det dags för den mer prestandaorienterade Z06-versionen att ge sig tillkänna.

Nya Corvette Stingray är bättre än sin föregångare på så många punkter. Chassi, prestanda, ja allt har optimerats och justerats för att kunna mäta sig med de bästa. Men det räcker inte för jänkarna, då de i vanlig ordning har något lite värre på gång, nämligen Corvette Z06.

Utan att avslöja något berättar de att Z06:an ska ställas ut på bilsalongen i Detroit nästa månad och i samband med avslöjandet är de frikostiga nog att skicka med en bild, den du ser här ovan. Med den framför oss kan vi utläsa något förändrade dörrtrösklar, nya fälgar samt nya luftslitsar bakom framskärmarna. Karossfärgen är också den ny.

Nya Corvette Stingray har en 6,2-liters V8 på 455 hästkrafter och gör 0-100 km/h på ungefär fyra sekunder. Nya motorn matchar till stora delar gamla Z06:ans V8 på 7,0 liter som gav 512 hästkrafter. Gamla Z06:an gjorde 0-100 km/h på 3,9 sekunder.

Chevrolet nämner att Z06 ska leverera supersportbilsnivå i form av unik drivlina, chassi och aerodynamik. Om en dryg månad vet vi mer. Därefter väntar vi på kommande ZR1 som ryktas få över 700 hästkrafter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!