060717_daihatsu_xenia

Nya Daihatsu Xenia VVT-i lanseras i Indonesien

PT Astra Daihatsu Motor lanserar en uppföljare på Xenia, med tilläggsnamnet VVT-i. Den nya bilen ska vara lyxigare, miljövänligare och ha modernare motorer.

Den nya designen är mycket fräschare än föregångarens. Såväl exteriört, med ny grill, stötfångare och lampor, som interiört, där nya material och tvåfärgskulör ska borga för trevligare boning.

Xenia lanserades 2004 och har sedan dess sålt bra i Indonesien, 27 500 sålda exemplar under 2005. Daihatsu Xenia och dess dubbelgångare Toyota Avanza tillverkas sida vid sida i en gemensam fabrik norr om Jakarta, Indonesien. Tack vare det goda mottagandet har produktionskapaciteten kunnat utökas till 114 000 bilar per år.

De två motoralternativ som kommer att erbjudas är på 1,0 respektive 1,3 liter. VVT-i-teknologin utlovas ge effektivare förbränning, vilket ska medföra mer effekt men lägre förbrukning. Motorerna uppfyller båda kraven för Euro 2.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!