060922_dodge

Nya Dodge Avenger Concept rör om i D-segmentet

Nu vill Dodge skaka om i D-segmentet världen över. Nya Avenger Concept är bland det råaste vi sett i den klassen och den kommer till Parissalongen för en träff med européerna

Avenger Concept har verkligen en rå design. Typiskt Dodgemanér men ändå modernt och en väldigt läcker röd färg som talar om aggressivitet.

- Avenger Concept är ett uttryck om vart DaimlerChrysler är på väg, säger Trevor Creed, vice designchef för Chrysler.

Fronten känns väldigt stor, nästan enorm för att vara på en sådan liten bil, baken ser ut att vara stor och kanske väl tung men väldigt häftig. Den har väldigt låg markfrigång, nästan som om den vore stylad. Nu är det ju ett koncept vilket gör att man nästan kan kalla den stylad, med tanke på att den har 19-tumsfälgar också.

Motorn är väldigt, väldigt Europaanpassad. En 2-liters turbodiesel som ”kan komma att säljas utanför Nordamerika” enligt Dodge. Ja, den lär ju sälja mer här än i USA.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!