060509_dodge_Caliber

Nya Dodge Caliber till Europa

Dodges C-segments bil Caliber släpptes lös på marknaden i början av 2006 och har mött ganska bra kritik. Nu kommer den till Europa.

Precis i början av året gjorde nya Dodge Caliber entré på den amerikanska marknaden. I slutet av förra veckan meddelade Chryslergruppen att Caliber nu kommer till Europa.

- Dodge Caiber är inte en typisk bil i C-segmentet. Den kombinerar crossover styling med bra packningsmöjligheter, flexibel interiör, innovativa egenskaper och ett pris som folk har råd med, säger Thomas Hausch, Chryslergruppens internationella försäljningschef.

- Det finns inte en bil i Europa och C-segmentet som erbjuder samma kraft för lika bra pris, fortsätter Hausch. 

Den ser typiskt amerikansk ut men ändå något "europefierad" vid en första anblick.

Motoralternativen är dock väldigt europeiska. En 2-liters turbodiesel och tre bensinare på 1,8-, 2- och 2,4-liter vardera. Samtliga är raka fyrcylindriga.

Den har även en del finesser som kan vara värda att nämna så som ett nio-kanalers högtalarsystem, kylare i mugghållarna, mobiltelefonfack i armstöden samt en del andra amerikanska egenskaper.

Totalt kommer Caliber finnas i över 100 länder världen över och Sverige lär vara ett av dem.

Releasedatum väntas inom kort.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!