Nya Dodge Viper

Nya Dodge Viper avslöjad!

Nya bilar kan avslöjas på de mest märkliga sätt. Nu är turen kommen till nya Dodge Viper som har avslöjats tack vare leksaksbilstillverkaren Hot Wheels.

En liten, liten bild har avslöjat nya Dodge Viper i förtid. Den lilla bilden släpptes på en brasiliansk entusiastsida för leksaksbilsälskare. Bilden är så liten att det är svårt att uppfatta den som en ny modell, men vår illustratör Erik Andrén har jobbat med bilden så gott det går för att få den någorlunda tydlig.

 Att det rör sig om nya Viper, dock i skala 1:43, är ganska säkert då motorbloggen Carscoop har lyckats komma över leksaksbilstillverkaren Hot Wheels katalog över nyheterna 2012. Där har de sett bilden i lite större format och kan därmed bekräfta att den är äkta. Och Hot Wheels leksaksbilar brukar ofta vara väldigt verklighetstrogna.

 Än så länge vet vi inte vad som döljer sig under skalet på den riktiga bilen. Men envisa förhandsuppgifter talar om en ny V10-motor med en slagvolym på monstruösa 8,7 liter. Lita på att nya Dodge Viper kommer att försöka göra livet surt för Corvette och de europeiska konkurrenterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!