Nya fartkameror på E20

E20, inte sällan kallad dödens väg på grund av den höga olycksstatistiken, får nu nya trafiksäkerhetskameror. Sex nya kameror kommer att monteras på delen Lekåsa-Vara.

De cirka 1 100 fartkamerorna runt om i Sverige får snart hjälp av sex nya kameror. Trafikverket informerar om att man den 27 september kommer att montera sex nya så kallade trafiksäkerhetskameror på E20 mellan Lekåsa och Vara.

 E20 genom Skaraborgs län är en av landets mest olycksdrabbade sträckor och kallas inte sällan Dödens väg. Med anledning av de många olyckorna sänktes hastigheten på de icke separerade vägavsnitten från 90 till 80 km/h vid årsskiftet. Någon utökad mittseparering på E20 finns inte i Trafikverkets planer.

 – Trafiksäkerhetskameror räddar 15-20 människoliv om året. Som bonus ger de sänkta hastigheterna också vinster för miljön, säger Tomas Bergbom, regional planerare på Trafikverket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!