Nya Fiat Tipo – tre snabba från provkörningen

Vår man i luften, PeO Kjellström, är nu i Turin för att köra pånyttfödda Fiat Tipo. Läget i Italien PeO?

– Trafiken är lika kaotisk som vanligt, pressvisningen var dock betydligt lugnare än Volvo S90 i går. Jag var ensam svensk journalist...

Ja men, det är ju bra, för oss! Nya Tipo då?

– Tja, vad ska man säga. Det ser bra ut, känns bra. Innerutrymmena är stora, bagageutrymmet likaså. Det finns att klaga på dock, men det gör jag i Teknikens Värld nummer 1/2016.

– Fiat väljer att lansera sedanversionen först och den kommer ju inte att sälja så bra i Sverige. Men kombi och halvkombi kommer i slutet av 2016, då blir Tipo intressantare för den svenska marknaden.

Verkligen. Priser och sånt, du vet?

– Väldigt lite. Tipo med sedankaross kommer att introduceras i Sverige med 1,6-litersmotor på 110 hästar och enbart automatlåda. 164 000 kronor. Kommer enligt plan i februari 2016. Övriga priser och lanseringar vet varken Fiat eller jag för tillfället.

Men vad är det PeO ska klaga på? Spänningen är olidlig, men snart (17 december) har vi svaret i PeO:s provkörningsrapport. Missa inte det!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!