Foto: jp26jp

Nya filter minskar VW:s sotutsläpp med 90 procent

I juni presenterade Volkswagen sin plan för de närmsta tio åren. I ”Together - Strategy 2025” gjorde tillverkaren klart för oss att de skulle bli en världsledande leverantör av hållbar mobilitet. Bland annat skulle de göra bensinmotorer renare genom att installera speciella filter. Det är nu bekräftat att det kommer att hända från och med 2017.

De nya filtren kommer enligt Volkswagen att minska utsläppen av sotpartiklar med upp till 90 procent. Först att få de nya filtren är Tiguan med 1,4 TSI-motorn och 2,0 TFSI-motorn som sitter i Audi A5. Filtren kommer att vara standardutrustning, och kommer enligt Volkswagens beräkningar finnas i sju miljoner av alla nya bilar sålda år 2022. 

Samtidigt fortsätter Volkswagen att försöka åtgärda alla de dieselmotorer som blivit påverkade av dieselgate-skandalen. Volkswagen har även sagt att de ska producera 30 nya elbilar över de kommande tio åren. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!