Nya Ford Fiesta Van officiell

Ford Fiesta i senaste utförandet har landat, nu är det dags för den ”rymliga” skåpversionen, Fiesta Van, att göra entré.

Ford är stora när det gäller transportbilar i olika storlekar. Nu får de befintliga modellerna sällskap av en mindre ”skåpbil”, nämligen nya Fiesta Van. Den baseras på senaste generationen Fiesta som marknadslanserades i fjol.

Tredörrarsmodellen har fått sina bakre sidorutor borttagna och ersatta med plåtpaneler. Baksätet är bortplockat och ersatt med en lastvägg strax bakom framstolarna. I detta utförande ryms last på ungefär en kubikmeter och uppemot 500 kilo får tryckas in där bak.

Tre motoralternativ erbjuds till denna Fords minsta transportkärra. Svagaste bensinaren är en trecylindrig maskin på 1,1 liter och 85 hästkrafter medan den starkare är en 1,0-liters EcoBoost-motor på 125 hästkrafter. Dieselalternativet är på 1,5 liter och finns med 85 och 120 hästkrafter.

Främre halvan av bilen upplevs som vilken Fiesta som helst, med alla de bekvämligheter och tekniska detaljer som finns i modellen, exempelvis Sync 3.

Räkna inte med att få se nya Ford Fiesta Van i Sverige, däremot lär du kunna få se den utomlands från och med hösten 2018.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!