Nya Ford Focus RS avslöjad – med fyrhjulsdrift

Nya generationen Focus RS ska officiellt visas av Ford senare i dag, men de första bilderna och intressant information har läckt ut i förväg.

Nya Ford Focus RS är nu officiell. Läs mer här.

Än så länge spretar uppgifterna åt alla håll och kanter, vi kan inte vara riktigt säkra på exakt hur stark nya Ford Focus RS är. Senaste effektsiffran att poppa upp på webben så här på förhand är 350 hästkrafter, det vill säga lika mycket som gamla specialversionen RS500 hade. 330 hästkrafter är en siffra som kommer från USA, 250 hästkrafter en annan. Vilken som stämmer får vi reda på senare i dag när bilen blir officiell.

Motorn är densamma som sitter i nya Mustang, det vill säga den 2,3 liter stora EcoBoost-turbomaskinen.

Men mest spännande är alla rapporterar som säger att nya Focus RS är, precis som vi halvt förutspått, fyrhjulsdriven. Därmed är RevoKnuckle från förra generationen överflödigt. Upp till 70 procent av drivningen kan förflyttas till bakhjulen medan dessa sinsemellan kan fördela kraften upp till 100 procent. som sagt, uppgifterna spretar och en framhjulsdriven version kan också vara aktuell vid sidan om den fyrhjulsdrivna.

0-100 km/h sägs gå på 4,5-4,6 sekunder.

Nya Ford Focus är inte på något vis officiell, även om det finns sajter som skriver att den är officiell. Det är fel. Ford avtäcker bilen inklusive alla fakta först senare i dag.

Nya Ford Focus RS är nu officiell. Läs mer här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!