080912-focus-rs-succe

Nya Ford Focus RS redan en succé

Ford hann inte mer än dra täcket av nya Focus RS på bilsalongen i London i somras innan kunderna började strömma till. Och de gjorde det i mängder. 1 000 kunder har redan bokat en bil, utan att egentligen veta vad det är för bil de köper.

Bilindustrin är verkligen en varierande bransch. Medan många kämpar med lockpriser för att få sina bilar sålda hann Ford knappt visa nya Focus RS innan succén var ett faktum. De flesta biltillverkare anstränger sig till max för att göra bilarna snålare och miljövänligare, samtidigt som en 305 hästkrafter stark Focus RS går åt som smör i solsken. De brittiska Ford-återförsäljarna har översvämmats av beställningar på bilen och Ford meddelar nu att 1 000 exemplar redan är uppbokade. Och det utan att beställarna knappt har sett bilen, än mindre provkört den.

Uppgifterna om nya Focus RS är fortfarande mycket knapphändiga. Vi vet att Volvos femcylindriga turbomotor ska användas, ur vilken Ford plockar hela 305 hästkrafter och 410 Nm. Kraften går ut till framhjulen via en sexväxlad manuell låda med mekanisk diffbroms. Några övriga officiella detaljer har dock inte släppts. Vi väntar fortfarande på pressreleasen. De 1 000 kunderna kunde bevisligen inte vänta. De har bokat sig för sina bilar utan att ens ha fått information om alla färger som finns tillgängliga. Ford uppger att 40 procent ändå ska ha valt den ilsket giftgröna färg som konceptbilen var målad i. Övriga har valt frostvit eller elektriskt blå. Roelant de Waard, chef för Fords brittiska avdelning, kan bara konstatera att han är mycket nöjd med intresset för nya Focus RS. Han säger i en kommentar att han gläds åt att så många har valt att boka en bil trots att den inte börjar säljas förrän i början av nästa år.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr