071109-nya-ford-focus-st

Nya Ford Focus ST – officiella bilder

Ford har skickat ut fyra bilder på nya Ford Focus ST som hängde med i pressmaterialet för ansiktslyfta Focus inför 2008. Som bilderna avslöjar får nya Focus ST mer drag från nya Mondeo vilket får bilen att se hungrigare ut.

Ford Focus ansiktslyfts lätt inför modellåret 2008 och då hänger även ST-versionen med, något som tidigare inte var bekräftat. Bilderna avslöjar bland annat att nya Focus ST får nya strålkastare i stil med storebror Mondeo, vilket helt följer Fords designspråk Kinetic. Frontspoilern och dimljusen har fått en mer slank och på något sätt hungrigare utseende tillsammans med det stora trapetsoidformade luftintaget med svart rutnät. De större sidospeglarna är nya liksom bakljusen som numera har led-teknik.

Motorn är samma femcylindriga från Volvo som tidigare. Det betyder 225 hästkrafter som får bilen att studsa iväg 0-100 km/h på cirka 6,8 sekunder. Toppfarten ligger strax över 240 km/h. Även om många ST-fantaster antagligen önskar sig mer pulver under huven, så är det ingen större besvikelse med dagens motor. De flesta anser Ford Focus ST vara en rolig kurvkramare för hyfsat små pengar. Dagens ST kostar från 243 300 kronor.

Nya ansiktslyfta Ford Focus kommer i början av 2008 medan ST- och CC-versionerna kommer något senare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!