101111-ford-focus-sverige

Nya Ford Focus – svenska detaljer avslöjade

Nu vet vi allt om hur nya Ford Focus kommer att bli när försäljningen startar i Sverige. Detta tack vare att Ford har råkat släppa ifrån sig den svenska broschyren av misstag.

Då och då händer det att bilbroschyrer som inte ska visas för allmänheten ändå gör det. Ofta är en japansk broschyr, ibland en europeisk men den här gången är det Ford Sverige som har råkat klicka en gång för mycket på musknappen. En av våra läsare uppmärksammade nyligen att Ford hade lagt ut en broschyr rörande nya Focus på sin hemsida. Vår läsare laddade snabbt ned pdf-filen och konstaterade sedan att Ford hade skyndat sig att plocka bort den från hemsidan.

I bildspelet nedan har vi plockat ut de intressanta delarna ur broschyren. Vi kan bland annat läsa vilka utrustningsnivåer och vilka tillvalspaket som blir tillgängliga. Men våra ögon dras direkt mot sista sidan där Ford har listat alla motoralternativ som kommer att erbjudas i nya Focus. När försäljningen startar tidigt nästa år kan Focus-köpare välja mellan fyra bensin- och sju dieselalternativ. Svagast och snålast på bensinsidan blir 1,6 Duratec med 105 hästar och en förbrukning på 0,59 l/mil. Starkast är däremot 1,6 Ecoboost som kan fås i 150- eller 180-hästarsutförande. Självklart finns även ett miljöklassat alternativ, två till och med. Det handlar om 1,6 Duratorq med 95 eller 115 hästkrafter. Båda klarar sig på 0,45 l/mil och släpper inte ut mer än 117 g/km.

Läs allt om tillvalen och motoralternativen till nya Focus i bildspelet nedan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!