060922_mondeo

Nya Ford Mondeo är här!

I flera månader, och framförallt de senaste veckorna, har spionbilder och illustrationer på nya Ford Mondeo varit mycket eftertraktade. I dag offentliggjorde Ford nya Mondeo och det ser ju rätt så bra ut.

De bilder Ford har släppt till idag är enbart bilder på kombin men det räcker ju väl för stunden. Mondeo som var väldigt omtyckt i sin förra version har fått en rejäl uppryckning.

Kromade lister runt fönster och baklyktor, nya lyktor både fram och bak, en lagom elak front och en interiör klart inspirerad av Fords premiummärken.

Det är väldigt snygg Mondeo som Ford tar med sig till Parissalongen, i alla fall om du frågar mig. Fälgarna ser ut att vara hämtade från den värsta stylingfirman i Detroit, och det passar väldigt bra också.

– Nya kombins design visar verkligen den sportiga, dynamiska och premiumaktiga stilen som nya Ford är ute efter, säger Martin Smith, designchef Ford Europa.

- Mondeo är en jätteviktig pusselbit i Europa och därför är det viktigt att designen faller kunderna här i smak och vi tror att vi har lyckats med det, säger Smith. Det är därför självklart att den har premiär i Paris. Det kanske viktigaste av allt är att vi har lyckats med den här designen utan att kompromissa bort de saker som Mondeo tidigare varit så bra på, till exempel bagageutrymmet.

Motorutbudet kommer att bli stort. Alla varianter är inte avslöjade ännu men det blir minst två bensin- och två dieselalternativ runt 2-liter.

Samtliga specifikationer, och kanske priset, kommer vi få om en vecka på Paris motorsalong när nya Ford Mondeo begår premiär. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!