Nya Ford Mondeo avslöjad

Har du sett den förut? Nya Ford Mondeo är mer lik än olik crossovern Evos som presenterades i våras.

Via kinesiska myndigheten Ministry of Industry and Information Technology of the People's Republic of China har bilder på nya Ford Mondeo hamnat på Internet. Känner du att du har sett bilen tidigare beror det på att nya Mondeo är väldigt lik nya modellen Evos som avtäcktes i Kina i april i år. Fronten är nästan identisk mycket tack vare grillens utformning, men strålkastarna skiljer sig en aning och stötfångar- samt spoilerpartiet är annorlunda.

En stor skillnad mellan Mondeo och Evos är bakluckekonstruktionen. Medan Evo har en stor halvkombibaklucka har Mondeo en betydligt nättare sedanbaklucka. Detta påverkar bilarnas utseende vid bakre takstolparna som är relativt olika, bland annat har Mondeo inte samma uppdragna fönsterlinje som Evos.

1 av 2
2 av 2

Bakljusarrangemanget är helt olikt det vi har sett hos Evos. I och med att bakljusen knyts samman upplevs plåtytan vara mindre hos Mondeo.
Interiören ser vi inget av men det är inte helt långsökt att tro att Mondeo har samma breda (1,1 meter) skärmyta som Evos.

På bakluckan ser vi att det står EcoBoost 245, det betyder en bensinmotor med 245 hästkrafter (248 om vi ska vara exakta). Motorn finns redan i flertalet olika Ford-modeller runt om i världen, bland annat i kinesiska Ford-modellen Taurus.

Enligt läckan ska nya Ford Mondeo, som upplevs ha snäppet lägre markfrigång än Evos men klart högre än utgående Mondeo, vara 493,5 centimeter lång vilket gör den dryga centimetern längre än Evos och drygt sex centimeter längre än den Mondeo som fortfarande säljs i Europa.

Om denna Mondeo kommer till Europa är högst oklart. Vad som däremot är klart som korvspad är att dagens Mondeo håller på att rundas av och i mars 2022 är det slut för gott.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!