Nya Ford Mustang 2015

Nya Ford Mustang kan få dieselmotor – och elmotorer

Om du blev upprörd över att nya Ford Mustang presenterats med fyrcylindrig bensinmotor, då ska du nog inte läsa följande.

Ford Mustang generation sex avtäcktes i förra veckan. Det råder många och delade meningar om bilen och en av de mest omdiskuterade detaljerna är den fyrcylindriga EcoBoost-motorn på 2,3 liter med strax över 300 hästkrafter. Fyrcylindrigt i en Mustang rimmar illa enligt många.

Men fyrcylindrig bensinmotor är i så fall ingenting mot vad som kan vara på gång. Australiensiska GoAuto hade en pratstund med Fords drivlinechef Bob Fascetti som avslöjade att man, utöver de redan presenterade R4-, V6 och V8-maskinerna, tittar på andra drivlinekonfigurationer så som diesel, hybrider och elektriska.

 – Diesel är ett av alternativen, tillsammans med hybrider och el, sa han under Mustang-avtäckningen i Australien.

Allt handlar så klart om sänkt bränsleförbrukning och därmed lägre utsläpp för att anpassa sig till kommande lagkrav. Därför tittar Ford även på att ersätta dagens sexstegade automatlåda mot en motsvarande nio- eller tiostegad.

Tänk dig en amerikansk muskelbil med en ljudlös elmotor under huven. Det vore något det, eller vad säger du?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!