080123-nya-honda-accord

Nya Honda Accord – en liten smygtitt

Ingen vet hur den ser ut, nya Honda Accord som kommer i mitten av året. Nu har Honda däremot släppt lite bilder och en film som avslöjar detaljer på bilen. Ser lovande ut.

Klockan 08:30 den fjärde mars är det världspremiär för nya Honda Accord på bilsalongen i Genève. För att alla intresserade ska slippa sväva i ovisshet i sex veckor till har nu Honda valt att släppa lite ”teaserbilder” och en film som visar utvalda detaljer på bilen. Man ser tydligt att bilen som visades i Frankfurt i höstas, Honda Accord Tourer Concept, inte låg långt ifrån det färdiga resultatet.

Nya Accord innehåller en hel rad nyheter. Bilen ska leverera, som Honda kallar det, större förtroende med hjälp av nya passiva och aktiva säkerhetsdetaljer. Ny raffinerad och påkostad inredning ska lyfta upp mellanklassaren ett snäpp på premiumstegen. Utrymmet ska också bli bättre samtidigt som nyutvecklade motorer ligger redo för Hondas nya ”flaggskepp”. Bland annat kommer den nyutvecklade 2,2-litersdieseln i-DTEC att finnas tillgänglig, en motor som erbjuder mer effekt, bättre prestanda och lägra bränsleförbrukning jämfört med sin föregångare.

Tidigt i sommar ska bilen finnas tillgänglig i bilhallarna, både som sedan- och kombimodell (Tourer på Hondaspråk). Till dess får vi snällt vänta på premiären på Genèvesalongen och så klart redan nu den 11 februari då Honda lovar att komma med mer information om bilen.

Nya Honda Accord på film

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!