Nya Honda Civic – första bilden

Nu släpper Honda en helt omaskerad bild av nästa generation Honda Civic, men lämnar en del åt fantasin.

Här är den första omaskerade bilden på Honda Civic, inför världspremiären på Frankfurtmässan i september. Av det vi kan se på tjuvkiksbilden har Honda integrerat bakljuset i bakspoilern.

Nya Civic har utvecklats särskilt för den europeiska marknaden enligt Honda som menar att de europeiska vägarna är de mest varierade i hela världen.

Den enda versionen vi kommer få se i Europa blir femdörrars halvkombivarianten av Civic som kommer byggas i Hondas fabrik i engelska Swindon, där man redan svänger i hop Jazz och CR-V.

Utöver en bild på bakluckan är det inte mycket Honda vill säga om nya Civic. Bland motoralternativen kan vi antagligen våga hoppas på en hybridversion, en Type R-version och en helt eldriven Civic. Rykten talar även för att man kommer klämma ner en 150 hästkrafter stark dieselmotor på 2,2 liter.

Nuvarande Civic har funnits på marknaden sedan 2004 och lagom till nästa år kommer alltså ersättaren som blir den nionde generationen i ordningen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!