060901_honda_crv

NYA Honda CR-V är här!

Honda släppte idag de första officiella bilderna på tredje generationens CR-V. Det är en otroligt ny bil som syns på bilderna, mera åt mellanklasskombi än suv som den tidigare versionen är.

Man tror först inte det är samma bil. Och det är det ju inte heller, så det är ju en riktig tanke. ”En helt ny generation Honda CR-V” skriver Honda i pressmeddelandet och det var längesen vi såg en så ny generation av en bil. Å andra sidan är det inte helt förvånande. Marknaden och efterfrågan förändras ständigt, framförallt på suvmarknaden, och eftersom nuvarande CR-V ändå är elva år gammal var det väl dags för en rejäl förändring.

Utseendet påminner som sagt mer om en mellanklasskombi än en vanlig suv. Lite av en Nissan Murano och kanske även lite Audi Allroad.

Nya CR-V är full med finesser och prylar, som sig bör på en ny Honda, framförallt för att höja säkerheten. Eller vad sägs om ACC (adaptiv farthållare), CMBS (självbromsande system vid kollisionsrisk), släphjälpande TSA (Trailer Stabilty Assist), aktiva frontlyktor som vrider sig när du svänger bilen och en hel radda med krockkuddar.

CR-V förväntas dessutom att få mycket höga betyg i EuroNCAP. Fem för vuxenskydd, fyra för barnskydd och tre för fotgängarskydd. Det är otroligt bra för en bil i suvklassen.

Framåt kommer man med hjälp av en bensin- eller en dieselmotor. Bensinaren är samma 1,8-liters SOHC i-VTEC som finns i nya Civic som presenterades förra året. Den har dock borrats upp till 2-liter men samma bränsleeffektiva teknik används självklart.

150 hk och 190 Nm är max effekt och vridmoment med den motorn. Den levereras med en sexväxlad manuell eller femstegad automatisk låda.

Dieselmotorn är samma 140-hästars i-CTDi på 2,2 liter som tidigare. Den har dock fått partikelfilter och tack vare formen på nya CR-V drar den 12 procent mindre bränsle.

Oavsett vilken motor du väljer får du fyrhjulsdrift och 17-tums hjul med bredare däck än tidigare. Det har ökat på väghållningen rätt ordentligt därmed säkerheten ytterliggare ett steg.

På Parissalongen kommer vi få sen nya Honda CR-V på riktigt. Den bör nå svenska butiker i januari 2006.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!