Nya Honda CR-V

Nya Honda CR-V avslöjad

Honda har redan visat upp nya CR-V i konceptform. Nu har patentbilder läckt ut på nätet och vi kan tydligt se det stora kliv CR-V tar utseendemässigt. Till det bättre eller det sämre, du avgör.

Det var i slutet av juli som Honda släppte en endaste bild visande CR-V Concept (lilla bilden), en liten aptitretare på vad som komma skall. Nu har bilder från amerikanska motsvarigheten till Patent- och registreringsverket läckt ut via motorbloggen Carscoop.

 På bilderna ser vi att nya CR-V till stora delar kommer att se ut som konceptbilen, bortsett från hasplåtar och lite mer sansade dörrtrösklar.

 Formerna skiljer sig markant från nuvarande CR-V som lanserades för fyra år sedan och som genomgick en ansiktslyftning till modellår 2010. Enligt Hondas försäljningschef har de satsat på ett mer sofistikerat och dynamiskt utseende samt en insida som ska bjuda på fantastisk mångsidighet och Hondas senaste i teknikväg.

 Under huven vet vi inte exakt vad vi har att vänta oss, men motorpaletten lär bli motsvarigheten till den som finns i dag. Det skulle betyda minst ett bensinalternativ och ett dieselalternativ. Förmodligen får vi se den uppdaterade dieselmotorn 2,2 i-DTEC som nyligen presenterats i Accord.

 Världspremiär för nya Honda CR-V blir det på bilsalongen i Los Angeles senare i år. Den amerikanska marknaden får ta del av nya generationen redan strax därefter. Vi européer lär få vänta ett tag till, kanske så länge som till hösten 2012.

 Se fler bilder på nya Honda CR-V på Carscoop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!