Nya Honda CR-V Hybrid redo för Sverige

Nya Honda CR-V presenterades redan 2016, nu kommer den till Europa – med hybridteknik. Säljstart i oktober.

Under förra höstens bilsalong i Frankfurt visades nya Honda CR-V med europeisk specifikation upp – modellen som sådan hade redan visats i USA ett år tidigare (se galleri nedan).

Bilen presenterades som ”CR-V Hybrid Prototype” vilket gjorde den extra intressant. Trots att Honda med modellen Insight är pionjärer inom hybridområdet så har det dröjt innan tekniken kombinerats med det populära suv-segmentet. Nu är det ändring på det. Från och med nästa månad (19 oktober) öppnar orderböckerna för nya CR-V med hybriddrift i Europa.

Under skalet finns en tvåliters VTEC-motor och en elmotor som tillsammans ger 185 hästkrafter och 315 newtonmeter. Växellådan är av steglös typ och kallas e-CVT.

Honda kallar sitt hybridsystem för i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive) och det växlar automatiskt mellan tre lägen: enbart eldrift (EV Drive), hybriddrift (Hybrid Drive) och bensindrift (Engine Drive). Via en skärm i bilen kan man följa hur systemet jobbar. Systemet jobbar med andra ord ungefär som andra hybridlösningar på marknaden.

Nya Honda CR-V kommer även med enbart bensinmotor – 1,5 VTEC Turbo.

Produktionen av CR-V Hybrid för den europeiska marknaden startar nästa månad och första leveranserna sker i början av 2019.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!