Nya Honda CR-V Foto: © Mark Bramley

Nya Honda CR-V närmar sig Europa

Nästa generation av Hondas mellanstora suv CR-V har redan visats som koncept och i produktionsfärdigt USA-utförande. Det är inte allt. Nu börjar den europeiska premiären närma sig och då passar Honda på att visa ännu ett CR-V-koncept.

Tisdag den 6 mars klockan 09.15 börjar Hondas presskonferens i samband med den stora bilsalongen i Genève. Huvudnumret är förstås deras helt nya CR-V – den mellanstora suven som en gång i tiden var en av pionjärerna i sitt segment. 2012 års CR-V blir den fjärde generationen och trots att alla linjer är helt nya syns släktskapet med anfäderna tydligt.

 Den som har hängt med i nyhetsflödet tycker förmodligen inte att nya CR-V känns ny. Redan i november förra året lanserades nya CR-V, men då i USA-utförande. Bilen som ska visas upp i Genève nu i mars är ett koncept som ska förevisa hur europavarianten kommer att se ut.

 Honda vill inte berätta exakt vad som kommer att skilja amerikanska CR-V från den europeiska, bara att köregenskaperna har anpassats för Europas önskemål. Trots att bilarna ser ut att vara identiska utlovar Honda omfattande förändringar. Det återstår alltså att se om USA-bilens ovanliga förmåga att läsa upp textmeddelanden från förarens telefon överförs till den europeiska bilen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!