Honda Jazz 2015 Foto: David Folks

Nya Honda Jazz visas i Detroit

Drygt sex år har passerat sedan Honda drog salongsskynket av Jazz generation två. Nu är det dags för tredje generationen att presentera sig. Det gör den i Detroit nästa månad som Fit.

Trots att Motown-soundet och Iggy Pops band The Stooges har Detroit som hemort väljer Honda att visa upp nya Jazz på Detroitsalongen i januari. Eftersom bilen varken heter Soul eller Pop utan just Jazz, i Europa, borde Honda valt New Orleans som scen. Det är blev invecklat...

Nåväl, Honda Jazz heter inte Jazz i USA utan Fit, därmed är det fritt fram för dem att visa upp nya Fit på bilsalongen i Detroit nästa månad. Det är tredje generationen av Hondas lilla, praktiska och flexibla bil och japanerna berättar att nya bilen kommer att bibehålla nuvarande modellens styrkor, men med ännu bättre utrymmen och förfinad interiör.

 Nya Fit byggs på en helt ny plattform och förses med nya Earth Dreams Technology-drivlinor som ska försäkra låga förbruknings- och utsläppsiffror.

 Karosstrukturen utgörs av Hondas nya ACE-teknik, Advanced Compability Engineering, som sägs kunna ge klassledande krocksäkerhetsegenskaper.

Nya Honda Fit lanseras i USA mot slutet av 2014. Årets därefter kommer den till Europa som Jazz. Små, snåla trecylindriga motorer kan vi räkna med, så även en hybridversion, likt i dag.

Om några veckor matas vi fulla med information om nya Jazz.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!