Acura NSX

Nya Honda NSX äntligen släppt...

... men inte så att vi kan känna och klämma på den ännu. Släppet rör sig om en version som kan köras i Gran Turismo 6 på Playstation. Den riktiga bilen låter vänta på sig till 2015.

En väldigt efterlängtad comeback på sportbilsscenen är den om Honda NSX generation två. En av 1990-talets mest mytomspunna supersportbilar har varit i farten de senaste åren, mest i form av snack och konceptbilar, men nu känns det som att det är nära.

Nya Honda NSX debuterar nu, om än i spelkonsolernas värld. NSX, i Acura NSX Concept-utförande, finns nämligen med i nya Gran Turismo 6, så den som vill ratta den redan nu har chansen att köra sig varm innan den riktiga lanseringen 2015.

 Då kommer NSX med V6-motor med dubbelturbo och inte en eller två, utan tre elmotorer. En är monterad i V6-motorn, två är monterade vid framhjulen för att blixtsnabbt kunna erbjuda positivt eller negativt vridmoment, något som ska höja kurvtagningar till en helt ny nivå. Bakhjulen driver också.

 Systemet kallas Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

– Oavsett om det rör sig om den virtuella världen av Gran Turismo i dag, eller på verkliga vägar och tävlingsbanor om mindre än två år från nu, kommer Acura NSX att vara en otroligt innovativ och spännande bil som ger något helt nytt till världen av supersportbilar, säger Mike Accavitti som är senior vice president på Auto Operations at American Honda Motor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!