Acura NSX Foto: © 2013 American Honda Motor Co., Inc.

Nya Honda NSX – nu går den att beställa!

Jo, rubriken är helt korrekt trots att nya Honda NSX ännu inte finns eller ens är visad på någon av bilsalongerna.

En ikon av 1990-talet är på väg att väckas till liv igen – Honda NSX.

Trots att vi inte har sett den nya generationen ännu, inte mer än i form av två olika och likadana (!) konceptbilar vid namn Acura NSX, kan man redan nu beställa ett exemplar. Det är Honda i Storbritannien som har öppnat orderböckerna för dem som är villiga att betala motsvarande 50 000 kronor nu för att betala återstående okända belopp när bilen ankommer om cirka två år. Anledningen att man är så tidigt ute sägs bero på att efterfrågan redan nu är enorm.

Den Acura NSX som visades som koncept i Detroit tidigare i år, och som du ser mer av i bildgalleriet nedan, stämmer till stora delar överens med den bil som ska gå i serieproduktion. Effekt och prestanda är okänt men drivlinan är det inte. En mittmonterad V6-maskin står för drivningen av bakhjulen medan elmotorer driver framhjulen. Nya NSX är alltså en hybridbil.

Honda i Storbritannien gjorde motsvarande tidigare ordermottagning innan första generationen lanserades 1990. Då fick de 25 beställningar i förväg. Oklart dock om de som beställde visste mer om bilen då än vad dagens beställare gör. Första NSX:en visades upp redan tidigt 1989.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer