Foto: © Paul Harmer Photography Ltd

Nya Honda NSX visas i januari

En så gott som produktionsfärdig version av nästa generation Honda NSX kommer att presenteras på Detroit Motor Show i januari.

Den vid det här laget legendariska Honda NSX (Acura NSX i USA) slutade att produceras 2005 efter 15 års produktion. Bilen var en aluminiumkonstruktion, bestyckad med en mittmonterad 3,0-liters VTEC V6-motor som levererade upp till 290 hästkrafter till bakaxeln.

Efter en intervju med  Auto Express på Sao Paulos bilsalong, avslöjade en hög chef på Honda Brasilien, att den ”riktiga” NSX:en kommer att visas i Detroit i januari 2013, efter att konceptbilen visats en sista gång på Tokyos bilsalong nu i november.

Den nya sportvagnen kommer att använda en version av Hondas SH-AWD hybridkonstruktion, där kraften även i fortsättningen kommer att levereras från en mittmonterad V6-maskin. Denna gång på 3,5 liter och assisterad av två elmotorer på framaxeln som tillsammans ger bilen upp mot 400 hästkrafter, som hittar ner till marken via alla fyra hjul. Enligt rykten kommer nykomlingen till stor del likna konceptbilen som visades på årets Detroitsalong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!