Nya Hyundai Genesis kommer till Europa

Hyundai avslöjar att nya storsedanen Genesis som har gjort en lovande smygdebut ska säljas i Europa. Det bekräftas också att Genesis får en del spännande ny teknik, bland annat en helt automatiskt baklucka.

Att döma av reaktionerna från er som läser här på teknikensvarld.se så kan Hyundai ha en blivande storsäljare på gång i nya Genesis som smygvisades i förra veckan. Nu kan vi rapportera den positiva nyheten att nya Genesis, till skillnad från sin föregångare, ska lanseras i Europa.

 Första generationen Genesis lanserades 2008 som en ersättare till Dynasty och konkurrerar för närvarande med bland andra Audi A6, BMW 5-serie och Mercedes E-klass i Nordamerika och Asien. Men till Europa har den inte tillåtits inträde eftersom Hyundai inte har trott att den ska kunna hävda sig i konkurrensen.

 När Hyundai nu meddelar att andra generationen Genesis, som förmodas begå debut i Tokyo eller Los Angeles i slutet av november, även ska säljas i Europa förklarar de att man ser en stor utmaning i att utmana de etablerade europeiska märkena. Med nya Genesis, som blir bakhjulsdriven i grundutförande men kan fås med fyrhjulsdrift, tror Hyundai alltså att de för första gången kan konkurrera på allvar med tyskarna.

 Trots att bilen inte är officiellt visad har det redan avslöjat vissa detaljer. Nya Genesis, som lanseras som årsmodell 2015, får samma 3,8-liters V6 och 5,0-liters V8 som nuvarande modell men en del intressanta tekniska nyheter. Till exempel en koldioxidsensor i kupén som känner när koldioxidhalten i luften inne i kupén blir för hög och då släpper in frisk luft. Funktionen ska se till att föraren får lättare att hålla sig vaken och sägs ha uppfunnits av en Hyundai-ingenjör som ofta blev trött när han pendlade fram och tillbaka till arbetet.

 Nya Genesis blir också först ut med en helt automatisk baklucka. Om man står med famnen full med kassar och försöker ta sig in i bagageutrymmet ska man, som hos till exempel Ford och Volkswagen, inte behöva göra någon rörelse med foten eller trycka på någon knapp. Har man bara nyckeln i fickan ska det räcka med att man står bakom bilen i minst tre sekunder för att bakluckan ska öppnas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!