Foto: Hyundai

Nya Hyundai i10 kommer till Frankfurtsalongen

Hyundais A-segmentare i10 generation tre ska visas upp i höst. Här är ett första smakprov på bilen som förutom fräcka former även ska bjuda på god säkerhet och en rad förarassisterande system.

En ny generation av Hyundai i10 mejslas nu fram och ska presenteras under höstens bilsalong i Frankfurt men redan nu visar Hyundai upp bilen på bild.

Nja, en skiss på den vill säga, riktigt lika tuff kommer den inte vara i verkliga livet även om A-segmentaren kommer få betydligt mer av attityd. Se bara på grillen, strålkastarna och vecken på huven och längs karossidorna.

LÄS MER: Kia och Hyundai investerar i Rimac

Nya Hyundai i10 ska komma med saker som filassistans och trötthetsvarnare som standard men även erbjuda modern uppkoppling, en mängd förarassisterade system (bland annat helljusautomatik) och klassledande säkerhet.

Vad som gäller kraftmässigt nämns inte ännu men förmodligen handlar det om tre- och fyrcylindriga motorer som tidigare även om man redan för tio år sedan presenterade en elektrisk version av modellen.

Modell i10 lanserades 2008 och dagens generation, nummer två, kom 2013. Bilen fick en uppdatering hösten 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!