Nya Jeep Cherokee 2014 Foto: Mikael Stjerna

Nya Jeep Cherokee – tre snabba från provkörningen

Italien och Mikael Stjerna möts igen. Denna gång är anledningen nya Jeep Cherokee som snart lanseras i Sverige. Hur bra är den? Låt oss fråga Micke!

Hallå Micke! Var i Italien är du?

 – I Milano, vid Fiats testbana Balocco. Fint väder och säkert 20 grader varmt.

En ny generation Jeep Cherokee är Sverigeaktuell. Vad har du att berätta om den för våra besökare?

 – Att den inte är lika boxig och ”jeepig” som tidigare generationer. Den är mer personbil nu, mer crossover. Ett medvetet drag av Jeep för att hänga med det populära crossover-tåget och få upp volymerna.

– Jag gillar nya Cherokee. En kompetent offroad-bil säger Jeep, jag håller med, åtminstone när den är fyrhjulsdriven. Bilen är komfortabel och i mina ögon är den snygg. Har kört förmodade storsäljaren där en 170-hästarsdiesel står för kraften. En bra maskin. 140-hästarsdiesel finns också, så även en V6-bensinare på 272 hästkrafter. Den sexväxlade manuella lådan är trevlig. Den niostegade automatlådan, den får du och alla andra läsa mer om i tidningen.

Spännande! Pris och datum då?

 – Nya Cherokee kommer till Sverige i maj, då endast med bensin-V6:an under huven. Från 434900 kronor. I juni kommer dieselalternativen och kostar då från 349900 kronor respektive 379900 kronor, sistnämnda inkluderar automatlådan.

Hela provkörningen av nya Jeep Cherokee kan du läsa om i Teknikens Värld nummer 11/2014 som finns i din butik från och med 8 maj. Vill du försäkra dig om att få ditt exemplar av tidningen bör du kika på denna länk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!